0 0

Miért nem frissülnek az oldalak vagy nem működnek a JavaScript funkciók, ha több lapon nyitom meg a weboldalt?

  • Címke: gyorsítótárazás, beragadt üzenet jelzés
  • Létrehozva: 2023-02-28 02:10:58 2023-02-28 02:10:58 (Általa: Straitjacket)
  • Utoljára szerkesztve: 2023-02-28 02:12:12 (Általa: Straitjacket)
  • Szerkesztve: 2 alkalommal

Az ilyen jelenségek általában a böngésző gyorsítótárazási mechanizmusával vannak kapcsolatban.
Amikor több lapon van megnyitva egy weboldal, és az egyes lapok tartalma különbözik egymástól, akkor a böngésző az oldalakat gyorsítótárban tárolja, hogy gyorsabban betölthetőek legyenek. Azonban a gyorsítótárazás miatt a böngésző néha nem frissíti megfelelően az oldal tartalmát, amikor az valós időben változik.
Ez a probléma akkor jelenik meg, amikor az oldal tartalma folyamatosan változik, például frissítések vagy értesítések érkeznek.
Az egyik lap frissítheti a tartalmat, de a másik lap még mindig az előző verziót mutatja.
Ennek oka az, hogy a gyorsítótárazási mechanizmus miatt a böngésző nem tölti be az új adatokat, hanem inkább a gyorsítótárból használja a régi adatokat.
Ezt a problémát általában úgy lehet megoldani, hogy az oldalakat az adatok valós idejű frissítésekor manuálisan frissítjük, vagy kikapcsoljuk a böngésző gyorsítótárát a weboldalakhoz. Azonban a gyorsítótár kikapcsolása általában lassabb betöltési időt jelent, így ez csak akkor ajánlott, ha az oldalak tartalmának valós idejű frissítése kritikus fontosságú.
Kapcsolat
Az oldal elérhetőségei: A feltöltött torrentekkel kapcsolatos szerzői jogi probléma esetén, vagy belépéssel kapcsolatos problémák esetén: [email protected]