0 0

Hibaüzenetek a kliensben

  • Címke: hiba, hibaüzenet, kliens
  • Létrehozva: 2019-03-03 21:26:32 2019-03-03 21:26:32 (Általa: Y)
  • Utoljára szerkesztve: 2019-03-03 21:26:55 (Általa: Y)
  • Szerkesztve: 1 alkalommal
Hiba: Regisztrálatlan passkey:

A passkey egy egyedi azonosítókulcs, ami alapján a rendszer azonosítja a felhasználót. Minden felhasználónak egyedi, személyre szóló passkeye van. Ha a kliens ezt a hibaüzenetet írja, akkor a passkeyed lecserélődött, így az adott karaktersor nem tartozik senkihez, így nem tudsz kapcsolódni a trackerhez. Minden, erre az oldalra fel illetve letöltött anyagod torrent fájlát le kell tölteni, majd újra beállítani a kliensbe. Előtte a jelenleg futó torrenteket le kell állítani, és törölni a torrent fájlt.( Jobb klikk az adott torrentre, Törlés menü és válaszd a torrent törlése opciót. Így maga az állomány megmarad a gépeden, amit újra behashel a kliensed, nem kell azokat újra töltened. Azonban ha az Adat és torrent törlésre kattintasz, akkor maga az adat is törlődik. Ha véletlenül erre nyomsz rá, a lomtárból vissza tudod állítani gond nélkül, ameddig nem törlöd annak tartalmát )

Hiba: regisztrálatlan torrent:

Ebben az esetben a torrent nem található már a trackeren, törlésre került. Ilyenkor a kliensből is lehet törölni az anyagot, megosztani úgy sem lehet már.
Feltöltőknél még előfordulhat hogy ezt írja a kliens, ha a feltöltés és a seedbe állás között kevés idő telt el, és a rendszer még nem adta hozzá a torrentet. Ilyenkor meg kell várni a kliens frissítést ( ezt manuálisan is megtehető, jobb klikk a trackerre, és ha engedi az opció, tracker frissítése ), vagy le kell ismét tölteni a torrent fájlt, ha nem akar várni az illető addig.

Hiba: hozzáférés megtagadva:

Vista és Win7 rendszereken előnyös lehet, ha rendszergazda jogosultsággal indítod a programot. Ehhez a program indítófájlján jobb-klikk tulajdonságok - kompatibilitás fül - Alul engedélyezni lehet a rendszergazda jogosultsággal történő futtatást.
Ezeken a rendszereken elofordulhat, hogy olyan mappába akar tölteni a kliens, amelyre nincs jogosultsága és ez hibát okoz. Válassz másik mappát és próbáld meg abba a letöltést, lehetőleg ne a rendszerpartíción. Hibát okozhat, ha éppen böngészed azt a mappát, amibe a letöltés még tart. Amíg nem fejeződik be a letöltés, addig ne böngészd a letöltési mappát.

Lemez megtelt 100 %:

Az utorrentbe magyarul rosszul fordították le a Disk Overloaded-et. Lemez túlterhelés-t jelent, tehát nem bírja az írási/olvasási tempót tartani a letöltési/feltöltési sebességgel. Először a memóriába kezdi írni a letöltött, de lemezre nem írt adatot, majd ha az is betelt, 100%-ra, akkor megszakítja/lassítja a letöltést/feltöltést, hogy legyen ideje a lemeznek az írásra.
2 módszer lehet a javítására:

• Gyorsabb, erősebb gép.
• Elkezdesz a szoftverekkel trükközni:
- utorrent Haladó beállítások menüjében Lemez cache módosítása. Azonban ha túl magasra veszed, összeomolhat a kliensed.
( Kép )
- amíg letöltesz, a feltöltést lekorlátozod, hogy egyszerre ne terhelje a vinyót
- esetleg vírusirtó ideiglenes letiltása, töredezettségmentesítés, szabad hely növelése, temp fájlok törlése.

Hiba! Állományok hiányoznak a feladatból, ellenőrizd:

Ez akkor következik be, ha a megosztandó anyagot törölted a gépedről. Ilyenkor ha tudod, helyreállíthatod a Lomtárból, vagy ha ott sincs már meg, törölni, vagy újra le kell tölteni a torrentet.

Hiba: A rendszer nem találja a megadott elérési utat:

Ebben az esetben a kliensnek olyan mentési hely van megadva, ami már nincs fizikálisan a géphez csatlakoztatva, vagy nem bírja a rendszer csatlakoztatni. ellenőrizd, hová ment a kliens, illetve a hardware észlelhetőségét, meglétét.
Probléma lehet még a következő is: mivel a Windows felépítése maximum 255 karakterű mappa és fájlneveket képes kezelni. Ha ennél hosszabb a mappa vagy a fájlnév, akkor is ez a hiba fordulhat elő. Megoldás, hogy adj rövidebb mappaneveket és minél kisebb mélységű mappába töltsd a torrenteket. ( Pl.: D:\ Torrent )

Szétkapcsolt: időtúllépés:

Ebben az esetben nem tudsz csatlakozni a trackerhoz ( pl.: karbantartás van. ). Várni kell, hogy elinduljon a tracker.

Data Error (cyclic redundancy check)

Ez a merevlemez által jelentett hiba. Azt jelenti, hogy a merevlemez nem tudja írni/olvasni az adatokat, mert az adott szektor/szektorok hibás(ak) vagy hamarosan meghibásodnak, amelyek később a teljes merevlemez meghibásodását eredményezhetik. Futtasd a chkdsk parancsot parancssorból, amely talán megoldja a problémát, de ellenőrizd a merevlemezt valamilyen HDD ellenőrző programmal. Pl.: HardDisk Sentinel

Not enough free space on disk - Nincs elég lemezterület (akkor is, ha bőven van elegendő szabad hely a merevlemezen)

Ez akkor fordulhat elő, ha az adott partíció FAT32 fájlrendszeru és belefutsz ennek a fájlrendszernek a 4GB-os méretkorlátjába, mivel FAT32 típusú partíciók nem képesek a 4GB-nál nagyobb fájlokat kezelni. Ennek a hibának a javításához át kell konvertálnod az adott partíció fájlrendszerét NTFS típusra vagy olyan partícióra kell töltened, ami már eleve NTFS fájlrendszerű.

Unable to map UPnP port to xx.xx.xx.xx:xx _ Nem lehet engedélyezni a xx.xx.xx.xx:xx IP_címen az UPnP használatát.

Ez a hiba azt jelenti, hogy a megadott portot nem képes UPnP keresztül kezelni a uTorrent. Ha a program főablakában az állapotsoron zöld pipa látható, akkor hagyd figyelmen kívül ezt a hibát. Azonban ha sárga/piros állapotjelző van az állapotsorban, akkor ez azt jelenti, hogy a kapcsolatod passzív. Ebben az esetben forward_olni kell a uTorrent-ben használt portot vagy hozzá kell adni az általad használt tűzfal kivételei közé, hogy ne blokkolja azt, esetleg mindkét előbbi lépést meg kell csinálnod.

Error opening Windows Firewall: 0x800706D9\" _ Hiba a Windows tűzfal megnyitása közben.

Ez azt jelenti, hogy a uTorrent nem tudja hozzáadni magát a Windows Firewall kivételek listájához. Ez lehet azért, mert a tűzfal le van tiltva vagy nem funkcionál megfelelően. Nyugodtan figyelmen kívül hagyhatod ezt a hibát. Ha másfajta tűzfalat használsz, akkor kézzel kell engedélyezned a bejövő és kimenő kapcsolatokat a uTorrent számára, hogy aktív legyen a kapcsolatod.

A socket operation encountered a dead network _ A uTorrent lefagy és a fenti hibaüzenet fogad.

Ezt a hibát általában a BitDefender okozza. A program letiltása nem oldja meg a problémát, egyedüli megoldás, ha uninstallálod a BitDefender-t. Ha belefutsz ebbe a hibába, de nem használsz BitDefender-t, akkor uninstalláld a tűzfal programot. Ha nem használsz külön tűzfalat sem, akkor frissítsd a hálózati kártya driver-eit, mert gyakran a hibás/lejárt driver-ek okozzák ezt a problémát. Segíthet az is, ha újraindítod a modemet.

Access Denied _ Hozzáférés megtagadva és a torrent feladat leáll, vagy A folyamat nem fér hozzá a fájlhoz, mert egy másik folyamat használja hibaüzenetet kapod.

Ezt a hibát számos dolog okozhatja. A legtöbb esetben a Google Desktop és MSN Desktop Search eredményezik. Lehetséges megoldás, ha kikapcsolod ezek indexing szolgáltatását vagy egyszerűen uninstallálod őket. A legjobb megoldás ezen szoftverek eltávolítása. Egy másik lehetőség, hogy kikapcsolod a diskio.flush_files opció. Ezzel elkerülheted, hogy a Windows rosszul kezelje az átmeneti tárolót. A WinZIP Quickfind lehetősége is hibát okoz a GoogleDesktop-hoz/MSN Desktop Search-höz hasonlóan. Kapcsold ki ezt a szolgáltatást vagy uninstalláld a programot. A Roxio Media Manager és a Nero Scout is hibát eredményezhet. Ezek alapértelmezésként feltelepülnek, ha a Roxio\*s vagy a Nero\*s burning programokat telepíted. Tiltsd le ezeket a szolgáltatásokat vagy uninstalláld ezeket. Elképzelhető, hogy egy anti-virus\* real-time modulja okozza a problémát. Ebben az esetben tiltsd le ezt a szolgáltatást, használj másik vírusírtót vagy kapcsold ki a diskio.flush_files opciót. Az AVG7 gyakran okozza ezt a problémát, mert néhány képfájlt vírusnak ítél és karanténozni akarja azokat. Hibát okozhat, ha éppen böngészed azt a mappát, amibe a letöltés még tart. Amíg nem fejeződik be a letöltés, addig ne böngészd a letöltési mappát Intézővel. Végezetül hibaforrás lehet, ha a fájlok \" csak olvasható \" tulajdonságúra vannak állítva, ami megakadályozza, hogy a uTorrent hozzáférjen a fájlokhoz.

Data Error, CRC (cyclic redundancy check) _ Adat hibát jelent és a torrent feladat leáll.

Ez nem kimondottan microTorrent hiba, hanem a merevlemez által jelentett hiba. Azt jelenti, hogy a merevlemez nem tudja írni/olvasni az adatokat, mert az adott szektor/szektorok hibás(ak) vagy hamarosan meghibásodnak, amelyek később a teljes merevlemez meghibásodását eredményezhetik. Futtasd a chkdsk parancsot parancssorból, amely talán megoldja a problémát, de ellenőrizd a merevlemezt valamilyen HDD ellenőrző programmal. Pl.: HardDisk Sentinel
Kapcsolat
Az oldal elérhetőségei: A feltöltött torrentekkel kapcsolatos szerzői jogi probléma esetén, vagy belépéssel kapcsolatos problémák esetén: [email protected]