0 0

DHT

  • Címke: dht
  • Létrehozva: 2014-03-31 18:16:32 2014-03-31 18:16:32 (Általa: Törölt felhasználó (#378))
  • Utoljára szerkesztve: 2019-03-07 23:54:36 (Általa: Y)
  • Szerkesztve: 3 alkalommal
Mi is az a DHT?

A DHT lehetővé teszi a tracker nélküli torrentek előállítását és használatát.

Rövidítés jelentése: Distributed Hash Table, vagyis egy elosztott rendszer.

A működéséről: A DHT-t engedélyező felhasználók között létrejön egy adatbázis, ami tárolja, hogy kinél, milyen torrent van. Azonban ez az adatbázis nincs központi szerveren. Sőt egyben sehol sincs meg, csak a több száz-ezer PEER alkotta bolyokban léteznek, szétosztva a kliensek között, folyamatosan cserélődve. Így elsőre elég kétesnek tűnik a dolog, de tényleg működik.

A publikus oldalról letöltött torrenteknél kifejezetten jól jön a dolog, mert ott ha nem elérhető a tracker, vagy másik trackerhez kapcsolódnak a peerek, akkor is látják egymást a felek, adatkapcsolat jöhet létre köztük.

Privát trackereken a torrentek feltöltésekor az oldal motorja automatikusan "privát torrent" jelzést rak a torrent fájlra, így a DHT kikapcsolva marad a kliens beállításainak ellenére.

Másik nagyon fontos felhasználási területe az, amikor privát anyagokat szeretnénk eljuttatni ismerőseinkhez, mert elég csak a kis torrent fájlt átküldeni és azt megnyitnia egy torrent klienssel.

Tehát:
Ha engedélyezve van, akkor nem csak az oldal felhasználói közt jön létre a kapcsolat.
Ha tiltva van, akkor csak az oldal felhasználói közt jön létre a kapcsolat.

DHT tiltása képen:

Kapcsolat
Az oldal elérhetőségei: A feltöltött torrentekkel kapcsolatos szerzői jogi probléma esetén, vagy belépéssel kapcsolatos problémák esetén: [email protected]