0 0

Bármelyik BitTorrent klienst használhatom?

  • Címke: kliens,bittorrent,használni
  • Létrehozva: 2011-07-29 09:22:51 2011-07-29 09:22:51 (Általa: Törölt felhasználó (#948))
  • Utoljára szerkesztve: 2019-03-03 21:28:53 (Általa: Y)
  • Szerkesztve: 2 alkalommal
Elsőnek, hogy mi is a Bittorrent kliens?
A Bittorrent kliens nem más, mint egy alkalmazás amely lehetővé teszi a fájlmegosztást. Ezen alkalmazással kell megnyitni az oldalról letöltött torrenteket. Több fajtája is létezik, ezekből néhány népszerű lentebb lesz felsorolva.

Torrent kliensek:
uTorrent - legstabilabb verzió: uTorrent 2.2.1
Kis rendszerigény, gyors letöltések, stabil működés. Az eredeti BitTorrent klienst író cég fejleszti. Népszerűségét annak köszönheti, hogy kevés erőforrást igényel, telepíteni nem szükséges, és támogatja a DHT-t is. A jelenlegi legjobb torrentkliens.

Transmission
A Transmission egy gyors és egyszerű multiplatform torrent kliens. (OS X, FreeBSD Solaris...)

Vuze (eredetileg Azureus)
Az egyik legelterjedtebb kliens, gyakorlatilag bármilyen operációs rendszeren használható. Java-s kliens, beépített RSS és DHT támogatással. Torrent kliensből egy médiakezelő alkalmazássá nőtte ki magát, megőrizve az eredeti funkciót is. Plug-in bővítési lehetőség. Működéséhez szükség van a Sun által fejlesztett JAVA-ra.

BitComet
C++-ban írt program, így gyors és kisebb processzorterhelést okoz, mint a legtöbb kliens. DHT megoldása kompatibilis az eredeti Bram Cohen által kifejlesztettel. Csak Windowson fut.

- BitTornado - WIKI
Nagyon stabil kliens, hiszen az eredeti BitTorrent magjára épül. Pythonban íródott kliens így mindenhol fut, ahol a python fut. Létezik karakteres felülete is, így ideális lehet egy screenben futtatni. Minimalisztikus tudású, de a 3.0.18-as változat már tudja a titkosított átvitelt is. Erőforrást inkább csak a Python miatti használat emészt fel. A TorrentFlux alapértelmezett backendje.

libTorrent & rTorrent
Linux operációs rendszeren használható kliens

TorrentFlux
PHP alapú torrent kliens elsősorban szerverekre

BitTorrent
Az eredeti torrent kliens, támogat szinte minden operációs rendszert (Windows, Linux, MAC)

KTorrent
A KDE grafikus felhasználói környezet saját kliense. Támogatja a UPnP routerek konfigurációját a tűzfalon való porttovábbításhoz, és jó pár torrentkeresőt ismer.

qBittorrent
Egy multiplatformos, libtorrent-rasterbar alapú, Qt4-ben írt torrentkliens. 2006 óta fejlesztik, de 2009 óta kezdett növekvő népszerűségre szert tenni. A fejlesztők célja, egy alacsony erőforrás-igényű, nagy tudású kliensprogram készítése, amely felveszi a versenyt a µTorrent-tel.

Deluge

Ismert, hibás verziók:
qBittorrent 2.8 széria: Használata nem javasolt. Memóriát eszik, elfogyasztja amit lehet. Ezen kivül fals I/O hibákat szór.
qBittorrent 4.0.* széria és v4.1.0: A libtorrent hibája miatt helytelen a feltöltés elszámolása az Aktivitás menüben. A 4.1.1 verziótól kezdve helyesen működik.
Vuze: 4.6.0.2; 4.9 bugos, rosszul számol. Használata, kirúgást eredményezhet!
uTorrent 3.3 verzió: Folyamatosan szétkapcsol, aktivitás nem működik rendesen.
uTorrent: külső weboldalakba ágyazott szkriptekkel privát információkat szerezhetnek meg támadók, a fejlesztők egyelőre nem adtak ki érdemi javítást (bővebben)

Operációs rendszer szerint:
(Kiteszteltségi sorrendben.)
Windows: qBittorrent, Vuze, Halite
Linux: rTorrent, Deluge, qBittorrent, Vuze
MAC: Transmission, Vuze
Telefonok/tabletek: aTorrent

Felhívjuk figyelmeteket, hogy beta, alpha, git/svn verziójú kliensek használata sosem volt és soha nem is lesz támogatott az oldalon. Az ilyen klienseket csakis saját felelősségre használjátok, mivel nagy a valószínűsége, hogy hamis adatokat küldhet.

Kapcsolat
Az oldal elérhetőségei: A feltöltött torrentekkel kapcsolatos szerzői jogi probléma esetén, vagy belépéssel kapcsolatos problémák esetén: [email protected]